Nieuws

Home » Nieuws

Verslag trainingsdag

Tijdens het weekend van 18 &19mei organiseerde menvereniging Hagelandse Aanspanning haar tweede ‘OPEN TRAININGSDAG ‘ .

Het landelijke Kersbeek , deelgemeente Kortenaken , in het Vlaams-Brabantse Hageland was voor de tweede keer de geschikte locatie.

Zaterdag kwam de ploeg van nationaal jeugdmanager Sara Gooris aan bod. Zestien pupillen genoten één na één zichtbaar van de accurate dressuuraanwijzingen van Tinne Bax. Iedereen kent Tinne als internationaal bijzonder succesvol vierspanpony menster . Vandaag zette ze zich een dag lang in voor de jeugdmenners . Wie weet wordt dit het begin van een trainersloopbaan.

Zaterdag was zonovergoten maar zondag startte in de regen. Van zodra de eerste menners het terrein opstapten kwam de zon erdoor en er viel daarna geen druppel meer.

Op het dressuurterrein ontvangt Grand-Prix amazone Jenny Veenstra negen menners voor een intensieve dressuuropleiding. Elke trainee kreeg 40 minuten continu interactief tips en bijsturingen. Elke les werd afgerond met 5 minuten oplijsten van de verbeterpunten. We leren Jenny kennen als een spraakwaterval van dressuurkunde.

Na 45 minuten rust voor menner en paard kiest de menner voor nog eens 45 minuten marathontraining of 45 minuten vaardigheid.

De menners hebben voor de marathontraining de keuze tussen Glenn Geerts en Edouard Simonet. Op het WK in Tryon 2018 werd Glenn individueel 6e & team brons en Edouard werd daar individueel 3e en team brons. Zodus een moeilijke keuze , maar verkeerd kiezen kon niet want beide trainers gaven het beste van zichzelf , stapten mee op de koets of namen de leidsels al eens over en zorgden zo voor echte leermomenten.

Wie koos voor de vaardigheid kwam bij trainer Gerard Leyten terecht, die een volledig en veelzijdig parcours had uitgezet en die dit spel zo beheerst en kan overbrengen dat het menplezier de koetsen afspat.

Alles samen waren er dit weekend 34 spannen te gast op de 2,5 hectare gladgeschoren terreinen van Kersbeek. Zowat een derde waren leden van de Hagelandse Aanspanning en tweederde uit gans het land. Want ook Filip De Smet, als nationale manager van de ponymenners, maakte van de gelegenheid gebruik om deze trainingsdag in te schakelen in de voorbereidingen op het aanstaande WK in Kisber.

De bevraging van de menners, de suggestiebox en de dankmails nadien leren ons dat de menners zeer te spreken waren over de geboden kwaliteit en sporen ons nu aan voor het organiseren van een vervolgtraining.

Voor de organiserende club was dit weekend financieel kostendekkend, maar voor de rest onbetaalbaar.

Lees verder

Filip De Smet aangesteld als Manager Ponymenners!

De KBRSF mencommissie heeft ons bestuurslid Filip De Smet aangesteld als manager voor de pony's voor het seizoen 2019. Zijn taak is onze internationale pony-menners optimaal voor te bereiden en te ondersteunen bij het WK pony’s, dat nog dit jaar zal doorgaan in het Hongaarse Kisber-Azar, van 25 tem 29.09.2019. Naast Sarah Gooris die de jeugd (children, Juniors en Young Drivers) voorbereidt op het EK in Lamotte Beurvron (FRA) in 2020, levert onze club nu twee van de drie Belgische menmanagers af. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat Sarah en Filip deze taak succesvol zullen voltooien.

(Jef)

Lees verder

Mooie prestaties in de Beker van Belgie

Link: Uitslag Beker van België

Proficiat voor onze clubleden:


1Ster:

Eerste plaats voor Wim (1Pony)

Jef (1Paard) 5e

2sterren:

3de plaats voor Annelore (2Pony)

3de plaats voor Bert (4Pony)

Lees verder

Aandacht voor influenzavirus bij paarden in NL

sectorraadpaarden.nl/2018/12/22/influenza-bij-paarden-in-nederland

Lees verder

Sarah Gooris wordt Manager juniorenteam tegen EK 2020!

De KBRSF mencommissie heeft voor het seizoen 2019 Sarah Gooris (ons clublid) aangesteld voor de begeleiding van de jeugd in aanloop naar het FEI kampioenschap!

De EK kampioenschappen voor jeugd (children, Juniors en Young Drivers) werd dit jaar in Hongarije georganiseerd. In 2020 gaat dit EK in Lamotte Beuvron (FRA) door.

bron: equibel

Lees verder